Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (1)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Serdyuk M$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 5
Представлено документи з 1 до 5
1.

Serdyuk M. 
Substantiaton of selecting the method of pre-cooling of fruits [Електронний ресурс] / M. Serdyuk, D. Stepanenko, S. Baiberova, N. Gaprindashvili, А. Kulik // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2016. - № 4(11). - С. 62-68. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2016_4(11)__9
Попередній перегляд:   Завантажити - 569.991 Kb    Зміст випуску     Цитування
2.

Serdyuk M. 
Substantiation of the choice of optimal concentrations of active ingredients of the antioxidant composition for fruit treatment before storage [Електронний ресурс] / M. Serdyuk, I. Velichko, O. Priss, O. Danchenko, L. Kurcheva, S. Baiberova // Technology audit and production reserves. - 2017. - № 3(3). - С. 44-49. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Tatrv_2017_3(3)__9
Попередній перегляд:   Завантажити - 914.776 Kb    Зміст випуску     Цитування
3.

Serdyuk M. 
Development of fruit diseases of microbial origin during storage at treatment with antioxidant compositions [Електронний ресурс] / M. Serdyuk, D. Stepanenko, О. Priss, T. Kopylova, N. Gaprindashvili, A. Kulik, V. Atanasova, М. Kashkano, J. Kozonova // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2017. - № 3(11). - С. 45-51. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2017_3(11)__8
Попередній перегляд:   Завантажити - 890.722 Kb    Зміст випуску     Цитування
4.

Dzyuba N. 
Determining biological value and quality indicators of beverages of the drink-breakfast type [Електронний ресурс] / N. Dzyuba, L. Telezhenko, I. Kalugina, Y. Kozonova, M. Serdyuk, O. Danchenko, E. Sukharenko, L. Zdorovtseva, V. Hidzhelitskyi // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2018. - № 6(11). - С. 6-14. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2018_6(11)__2
Розроблено рецептури та технології виробництва напоїв типу "drіnk-breakfast" із підвищеним вмістом білка та вираженими антиоксидантними властивостями. Компонентами композицій напоїв стали: сир кисломолочний, молоко коровьяче знежирене, насіння канюти, ядра волоських горіхів, мед, шпинат, банан, псиліум, гідролізат коллагена (глютин). Напої є джерелами легкозасвоюваного білка, вітамінів-антиоксидантів (C, PP, E) і харчових волокон. За рахунок введення в композицію глютина, одна порція розроблених напоїв "Шпинатний" і "Банановый" задовольняє потребу в білках на 7,6 і 7,2 % відповідно. Введення в склад напоїв шпинату і банану сприяє їх збагаченню фолатами. Аналіз мінерального складу розроблених напоїв надає можливість стверджувати, що напої є джерелами основних макро- та мікронутриентов і на високому рівні задовольняють потреби в них. Використання як активних інгредієнтів псиліуму та глютину підвищує антиоксидантну активність у 50 - 60 разів, що пояснюється синергізмом всіх компонентів. Визначено технологічні умови гідратації псиліуму. Встановлено, що середній розмір сухих частинок псиліуму складає 1,79 мм, а гідратованого 2,28 мм (5 хв., 20 <^>oC). На поверхні часточок утворюється шар слизи - розчинних харчових волокон, що сприяє стабілізації харчової системи. Використання глютину як піноутворювача в напоях забезпечує утворення стабільної аерованої структури. Розміри комірок піни в напої "Шпинатний" коливається в діапазоні 0,05 - 0,15 мм, а в напої "Банановий" від 0,001 до 0,15 мм. Моделювання умов зберігання за допомогою ALST тесту за оцінкою зміни мікробіологічних та органолептичних показників надає можливість стверджувати, що напої будуть конкурентоспроможними на споживчому ринку України. Під час зберігання протягом 36 год за температури (4 +- 2) <^>oC влажністю не більше 75 % у герметичній тарі вміст санітарно-показових мікроорганізмів відповідає санітарно-гігієнічним вимогам до напоїв на молочній основі. Розроблені напої "drіnk-breakfast" можуть бути рекомендовані для дитячого харчування та харчування вагітних жінок і жінок, що знаходяться в періоді лактації.
Попередній перегляд:   Завантажити - 871.133 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
5.

Serdyuk M. Ye. 
Changes in pectic substance content during pear fruit storage after antioxidant composition treatment [Електронний ресурс] / M. Ye. Serdyuk, L. N. Pylypenko, N. A. Gaprindashvili, E. I. Sukharenko, S. S. Baiberova // Journal of Chemistry and Technologies. - 2019. - Vol. 27, Iss. 1. - С. 48-57. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vduch_2019_27_1_7
Попередній перегляд:   Завантажити - 972.449 Kb    Зміст випуску     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського